İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - İBB YAVUZ SULTAN SELİM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

İBB YAVUZ SULTAN SELİM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Adres
BAHÇEŞEHİR 1. KISIM MAH. HİLAL CAD. İBB YAVUZ SULTAN SELİM KIZ ANADOLU İHL BLOK NO: 6 BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin bütün bölümlerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; Özellikle İlahiyat Fakültelerini tercih eden öğrenciler için İslâm dininin inançları ve esasları konusunda sağlam bir altyapı oluşturmak; Bu çerçevede ufku geniş, gerek ülke gerçekleri gerekse küresel sorunların farkında olan din öğretimi alanında akademik çalışmaları yürütebilecek donanıma sahip altyapı oluşturma gayreti içindeyiz. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
09.00 - 15:50
DOĞALGAZ-MERKEZİ ISITMA SİSTEMİ
Ulaşım
MK14, 76V, 146F, 76A Otobüs Hattı okul önünden geçmektedir. Ayrıca Kırmızı Şapkalı Minibüsler de okula yakın bir mesafeden geçmektedirler.
Okulumuz servisi BEŞTUR firması tarafından sağlanmaktadır.
İl merkezi:36 km İlçe merkezi:21 km
Bilimsel Etkinlikler
2017 - 2018 Tubitak 4006 Bilim Fuarı 11 Mayıs 2018 2020 - 2021 Tubitak 4006 Bilim Fuarı